Kopr v sladkokyselém nálevu
Pokud jste milovníky koprovky, pak je tento recept přesně pro vás. Kopr zavařený v malých sklenkách je k přípravě koprové omáčky ideální, protože oproti kopru sušenému nebo mraženému vám omáčku i ochutí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 703 kJ / 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 42,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2012 10:24
Jwww.toprecepty.cz/recept/5866-kopr-v-sladkokyselem...á na sporák dám starý hrnec a na dno utěrky na nádobí a potom poskládám zavařovací skleničky,aby se nedotýkaly. Zaleju skleničky,aby byly víčko bylo nad vodou cca 1 cm.potopené. Dám vařit a když voda dosáhne bodu varu tak hrnec odstavím z plotny. Potom opatrně vyndáš skleničky, dám na utěrku, zkontroluji, či je víčko dobře uzavřené a položím na utěrku víčkem dolu. Přikryji starou dekou a nechám aspoň přes noc vychladnout.
Nebo to někdy dám do trouby na hlubší plech, podleju vodou aby skleničky stály ve vodě aspoň cca 3 cm. A pokračuju stejně jako kdyby to bylo na plotně.
Dělám to tak už 30 let, je to vyzkoušené, a jednoduché, a zavařuji prakticky všechno co se dá.
Nebo to někdy dám do trouby na hlubší plech, podleju vodou aby skleničky stály ve vodě aspoň cca 3 cm. A pokračuju stejně jako kdyby to bylo na plotně.
Dělám to tak už 30 let, je to vyzkoušené, a jednoduché, a zavařuji prakticky všechno co se dá.
18. 2. 2011 02:45
Nachos,na sporák dáš zavařovací či jinej hrnec.Do hrnce dáš na dno kus nějakého hadru a nebo jestli máš nízký pařák.Bývá u hrnců v sadě a hadr na něj.Na to naskládáš uzavřené skleničky ,aby se nedotýkaly a zaleješ vodou,aby byly potopené.Dáš vařit.Hlídáš si teploměrem teplotu a až budeš mít na teploměru 85-90°C,nastavíš čas na cca 20 min a při této teplotě(reguluješ stále teplotu!!!nesmí vřít!!!) necháš vařit těch 20 min.Pak vypneš,opatrně na utěrku vyndáš skleničky a otočíš víčkem dolu.Necháš vychladnout.Není to nic složitého.Jen opatrně,aby ses neopařila.
17. 2. 2011 23:11
Zeptám se asi na pitmost, ale nikdy jsem nezavařovala, tak nevím co a jak, ale tím sterilováním se myslí, že je to v hrnci s vodou na plotně, že? Nechci to nějak zvorat.
7. 11. 2009 16:16
Jani, my máme rádi takovou pikantnější koprečku a to s tím zavařeným koprem právě je. Tak třeba příští rok, stojí za to vyzkoušet ( pokud teda kopr nesežerou slimáci, mšice atd.
7. 11. 2009 15:36
Jani, škoda, že jsem si toho nevšimla dřív. Bylo tolik kopru, tak jsem to všechno zamrazila.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 38 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 7 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 31 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koprové brambory: Levné jídlo z brambor voní anglickou slaninou a doplněné smetanovou omáčkou chutná božsky
Kopr může mít v kuchyni všestranné použití. Nemusí být nutně jen součástí kulajdy a omáčky
Jak uskladnit kopr na zimu. Zásobte se voňavou bylinkou pro přípravu skvělé domácí koprovky
Další recepty
Tématické fráze: nakládaný kopr sterilovaný kopr nakládání kopru sterilovaný kopr recept zavaření kopru kopr jak sterilovat kopr jak zavarit kopr nakládaný kopr recept kopr recepty sterilování kopru zavareny kopr kopr nakládaný nakládáme kopr kopr zavaření zavarovani kopru kopr nakladani nakládání kopru do octa kopr sterilovaný sladkokyselý nálev
Suroviny: voda, ocet, cukr, sůl, kopr
Kopr v sladkokyselém nálevu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1Pl
5 názorů