Kopr v sladkokyselém nálevu

janaka Kuchařka:

Zavařeniny 5 názorů

54

Suroviny

nálev:
750 ml vody
225 ml octa
1,5 lžíce cukru
1,5 lžičky soli
kopr
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nálev svařit.

  2. Kopr oprat, nechat oschnout a nakrájet nadrobno.

  3. Zalít horkým nálevem, skleničky uzavřít a sterilovat 20 minut. Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Je z toho výborný koprovka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kopr v sladkokyselém nálevu

  • Rocco Rocco(neregistrovaný)

    Jwww.toprecepty.cz/recept/5866-kopr-v-sladkokyselem...á na sporák dám starý hrnec a na dno utěrky na nádobí a potom poskládám zavařovací skleničky,aby se nedotýkaly. Zaleju skleničky,aby byly víčko bylo nad vodou cca 1 cm.potopené. Dám vařit a když voda dosáhne bodu varu tak hrnec odstavím z plotny. Potom opatrně vyndáš skleničky, dám na utěrku, zkontroluji, či je víčko dobře uzavřené a položím na utěrku víčkem dolu. Přikryji starou dekou a nechám aspoň přes noc vychladnout.

    Nebo to někdy dám do trouby na hlubší plech, podleju vodou aby skleničky stály ve vodě aspoň cca 3 cm. A pokračuju stejně jako kdyby to bylo na plotně.

    Dělám to tak už 30 let, je to vyzkoušené, a jednoduché, a zavařuji prakticky všechno co se dá.

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nachos,na sporák dáš zavařovací či jinej hrnec.Do hrnce dáš na dno kus nějakého hadru a nebo jestli máš nízký pařák.Bývá u hrnců v sadě a hadr na něj.Na to naskládáš uzavřené skleničky ,aby se nedotýkaly a zaleješ vodou,aby byly potopené.Dáš vařit.Hlídáš si teploměrem teplotu a až budeš mít na teploměru 85-90°C,nastavíš čas na cca 20 min a při této teplotě(reguluješ stále teplotu!!!nesmí vřít!!!) necháš vařit těch 20 min.Pak vypneš,opatrně na utěrku vyndáš skleničky a otočíš víčkem dolu.Necháš vychladnout.;-)Není to nic složitého.Jen opatrně,aby ses neopařila.:-)

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Zeptám se asi na pitmost, ale nikdy jsem nezavařovala, tak nevím co a jak, ale tím sterilováním se myslí, že je to v hrnci s vodou na plotně, že? Nechci to nějak zvorat.

    Odpovědět

  • janaka janaka(autorka receptu)

    Jani, my máme rádi takovou pikantnější koprečku a to s tím zavařeným koprem právě je:-p. Tak třeba příští rok, stojí za to vyzkoušet ( pokud teda kopr nesežerou slimáci, mšice atd.:-//:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jani, škoda, že jsem si toho nevšimla dřív:-(. Bylo tolik kopru, tak jsem to všechno zamrazila.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: nakládaný kopr sterilovaný kopr sterilovaný kopr recept nakládání kopru jak sterilovat kopr zavaření kopru kopr jak zavarit kopr nakládaný kopr recept kopr recepty zavareny kopr kopr nakládaný sterilování kopru nakládáme kopr kopr nakladani kopr sterilovaný zavarovani kopru sladkokyselý nálev kopr zavaření recepty kopr

Zapomněl/a jsem heslo