Kopr v sladkokyselém nálevu

janaka Kuchařka:

Zavařeniny 5 názorů

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

Nálev:
750 ml vody
225 ml octa
Nyní v akci
1,5 lžíce cukru
1,5 lžičky soli
kopr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nálev svařit.

  2. Kopr oprat, nechat oschnout a nakrájet nadrobno.

  3. Zalít horkým nálevem, skleničky uzavřít a sterilovat 20 minut. Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Je z toho výborný koprovka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kopr v sladkokyselém nálevu

  • Rocco Rocco

    Jwww.toprecepty.cz/recept/5866-kopr-v-sladkokyselem...á na sporák dám starý hrnec a na dno utěrky na nádobí a potom poskládám zavařovací skleničky,aby se nedotýkaly. Zaleju skleničky,aby byly víčko bylo nad vodou cca 1 cm.potopené. Dám vařit a když voda dosáhne bodu varu tak hrnec odstavím z plotny. Potom opatrně vyndáš skleničky, dám na utěrku, zkontroluji, či je víčko dobře uzavřené a položím na utěrku víčkem dolu. Přikryji starou dekou a nechám aspoň přes noc vychladnout.

    Nebo to někdy dám do trouby na hlubší plech, podleju vodou aby skleničky stály ve vodě aspoň cca 3 cm. A pokračuju stejně jako kdyby to bylo na plotně.

    Dělám to tak už 30 let, je to vyzkoušené, a jednoduché, a zavařuji prakticky všechno co se dá.

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nachos,na sporák dáš zavařovací či jinej hrnec.Do hrnce dáš na dno kus nějakého hadru a nebo jestli máš nízký pařák.Bývá u hrnců v sadě a hadr na něj.Na to naskládáš uzavřené skleničky ,aby se nedotýkaly a zaleješ vodou,aby byly potopené.Dáš vařit.Hlídáš si teploměrem teplotu a až budeš mít na teploměru 85-90°C,nastavíš čas na cca 20 min a při této teplotě(reguluješ stále teplotu!!!nesmí vřít!!!) necháš vařit těch 20 min.Pak vypneš,opatrně na utěrku vyndáš skleničky a otočíš víčkem dolu.Necháš vychladnout.;-)Není to nic složitého.Jen opatrně,aby ses neopařila.:-)

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Zeptám se asi na pitmost, ale nikdy jsem nezavařovala, tak nevím co a jak, ale tím sterilováním se myslí, že je to v hrnci s vodou na plotně, že? Nechci to nějak zvorat.

    Odpovědět

  • janaka janaka

    Jani, my máme rádi takovou pikantnější koprečku a to s tím zavařeným koprem právě je:-p. Tak třeba příští rok, stojí za to vyzkoušet ( pokud teda kopr nesežerou slimáci, mšice atd.:-//:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani, škoda, že jsem si toho nevšimla dřív:-(. Bylo tolik kopru, tak jsem to všechno zamrazila.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo