Nutriční hodnoty (Buďáky - buchty se švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 049 kJ / 4 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 117,55 g |
| Tuky | 36,79 g |
| – nasycené | 9,85 g |
| – nenasycené | 18,56 g |
| –– mononenasycené | 8,48 g |
| –– polynenasycené | 10,08 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 33,36 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 320 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 895,33 g |
| – cukry | 205,59 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 200 200 g tuku (dávám půlku sádla a másla) | Sádlo vepřové | |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 2 celé vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 kostička 1 kostička droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| asi 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| tuk na vymazání pekáče | Margarín | |
| švestky | Švestky čerstvé | |
| mletý mák | Mák modrý mletý | |
| cukr moučka | Cukr bílý |