Nutriční hodnoty (Cuketová polévka s kukuřicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,29 g |
| Tuky | 8,76 g |
| – nasycené | 5,45 g |
| – nenasycené | 3,05 g |
| –– mononenasycené | 2,64 g |
| –– polynenasycené | 0,41 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 7,91 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 33,78 g |
| – cukry | 5,86 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mražené kukuřice (nebo sterilované) | Kukuřice mražená | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| vývar (kuřecí nebo zeleninový) | Vývar masový | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka chilli (nemusí být) | Chilli paprička sušená | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |