Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 688 kJ / 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,57 g |
| Tuky | 22,73 g |
| – nasycené | 8,23 g |
| – nenasycené | 13,52 g |
| –– mononenasycené | 10,59 g |
| –– polynenasycené | 2,93 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 17,52 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 317 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 74,35 g |
| – cukry | 16,12 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1 dl 1 dl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce nahrubo nastrouhaného křenu | Křen čerstvý | 45 g |
| citronová šťáva (několik kapek) | Šťáva z citrónu | |
| 100 g 100 g zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | 100 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |