Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 688 kJ / 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,57 g |
Tuky | 22,73 g |
– nasycené | 8,23 g |
– nenasycené | 13,52 g |
–– mononenasycené | 10,59 g |
–– polynenasycené | 2,93 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 74,35 g |
– cukry | 16,12 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 brambor | Brambor zimní | 300 g |
1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
1 dl 1 dl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
3 lžíce 3 lžíce nahrubo nastrouhaného křenu | Křen čerstvý | 45 g |
citronová šťáva (několik kapek) | Šťáva z citrónu | |
100 g 100 g zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | 100 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |