Nutriční hodnoty (Neapolské makaróny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 038 kJ / 3 833 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 102,42 g |
| Tuky | 93,23 g |
| – nasycené | 50,41 g |
| – nenasycené | 37,56 g |
| –– mononenasycené | 32,28 g |
| –– polynenasycené | 5,29 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 25,63 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 819 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 631,55 g |
| – cukry | 17,54 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 850 g 850 g makaronů | Těstoviny pšeničné | 850 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá |