Nutriční hodnoty (Květákové placičky se sýrem a petrželkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 619 kJ / 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,83 g |
| Tuky | 28,06 g |
| – nasycené | 13,40 g |
| – nenasycené | 11,60 g |
| –– mononenasycené | 9,34 g |
| –– polynenasycené | 2,26 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 4,08 g |
| Cholesterol | 334 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,34 g |
| Sacharidy | 101,41 g |
| – cukry | 8,13 g |
| ––– laktóza | 8,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku nahrubo strouhaného sýra (nejlépe parmezán nebo jiný tvrdý sýr) | Sýr kravský tvrdý 30% | 125 g |
| hrst hrst petželky | ||
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté uzené papriky | Paprika uzená | 2.5 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| olej na smažení (slunečnicový, řepkový nebo olivový) | Olej řepkový |