Nutriční hodnoty (Bramborový salát s klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 539 kJ / 2 041 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,38 g |
| Tuky | 76,71 g |
| – nasycené | 38,13 g |
| – nenasycené | 37,03 g |
| –– mononenasycené | 24,52 g |
| –– polynenasycené | 12,51 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 31,60 g |
| Cholesterol | 315 mg |
| Sodík | 5,54 g |
| Sůl | 12,90 g |
| Sacharidy | 243,61 g |
| – cukry | 88,17 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 400 g 400 g klobásy | Klobása | 400 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| asi 200 g 200 g sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | 200 g |
| 6 lžic 6 lžic bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 90 ml |
| 1/4 l 1/4 l vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce středně ostré hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 72 g |