Nutriční hodnoty (Cuketová bašta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 865 kJ / 3 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 187,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 182,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,13 g |
| Tuky | 294,19 g |
| – nasycené | 115,59 g |
| – nenasycené | 162,38 g |
| –– mononenasycené | 131,19 g |
| –– polynenasycené | 31,19 g |
| ––– omega 3 | 1,09 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 8,70 g |
| Sacharidy | 35,60 g |
| – cukry | 21,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg mletého masa | Vepřový ořez | 1000 g |
| 15 dkg 15 dkg farmářské slaniny | Špek | 150 g |
| 3-4 3-4 cukety na kolečka | Cuketa čerstvá | 350 g |
| olivový olej nebo dvě lžíce sádla | Olej olivový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 7.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kečupu | Kečup sladký | 45 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| hrst hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky Aromatu nebo sypkého bujónu | ||
| 2-3 2-3 sušená rajčata na maličké kousky | Dužina červeného rajčete sušená |