Nutriční hodnoty (Uzené nočky (halušky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 041 kJ / 1 205 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 17,98 g |
| – nasycené | 5,65 g |
| – nenasycené | 8,03 g |
| –– mononenasycené | 5,94 g |
| –– polynenasycené | 2,09 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 344 mg |
| Sodík | 1,14 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 193,98 g |
| – cukry | 15,78 g |
| ––– laktóza | 10,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100-120 g 100-120 g vařeného uzeného masa (možno i koleno) | Vepřová plec uzená | 110 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 malé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku bílých burizonů | Pukance rýžové | |
| 0,75-1 hrnek 0,75-1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 219.9999988079071 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| sádlo (nebo uzená slanina) | Sádlo vepřové | |
| pažitka (nebo petrželka) | Pažitka čerstvá |