Nutriční hodnoty (Rajčatový salát s omáčkou z nivy a zeleného pepře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 828 kJ / 676 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,42 g |
| Tuky | 48,22 g |
| – nasycené | 31,44 g |
| – nenasycené | 15,57 g |
| –– mononenasycené | 13,85 g |
| –– polynenasycené | 1,72 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 7,53 g |
| Cholesterol | 163 mg |
| Sodík | 2,24 g |
| Sůl | 5,55 g |
| Sacharidy | 28,75 g |
| – cukry | 21,70 g |
| ––– laktóza | 5,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 rajčat | Rajče červené čerstvé | 330 g |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 100 ml 100 ml smetany 12% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky zeleného nakládaného pepře | Pepř zelený sterilovaný | 7.5 g |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| červená cibule | Cibule červená čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl podle chuti | Sůl mořská |