Nutriční hodnoty (Makovo-piškotové řezy s ořechovým likérem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
| Energie | 20 809 kJ / 4 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,15 g |
| Tuky | 356,46 g |
| – nasycené | 189,53 g |
| – nenasycené | 143,52 g |
| –– mononenasycené | 117,10 g |
| –– polynenasycené | 26,42 g |
| ––– omega 3 | 2,08 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 2,27 g |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 3,03 g |
| Sacharidy | 298,03 g |
| – cukry | 230,63 g |
| ––– laktóza | 57,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 PL 3 PL krystalového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| 3 PL 3 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 2 PL 2 PL nemletého máku | Mák modrý | 30 g |
| 1 KL 1 KL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| na špici nože sódy bikarbóna | Jedlá soda | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 PL 3 PL krystalového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| 3 PL 3 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1 KL 1 KL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| na špici nože sódy bikarbóna | Jedlá soda | |
| 700 ml 700 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 700 ml |
| 3 3 bal. Zlatého klasu | Puding v prášku | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 50 ml 50 ml ořechového likéru | Mandlový likér | 50 ml |
| 250 ml 250 ml meruňkového džemu | Džem meruňkový | |
| 200 g 200 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 200 g |
| 1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 PL 1 PL smetany | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |