Nutriční hodnoty (Drožďová polévka s dýni a kapáním)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 387 kJ / 332 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,63 g |
| Tuky | 8,75 g |
| – nasycené | 2,27 g |
| – nenasycené | 3,94 g |
| –– mononenasycené | 2,95 g |
| –– polynenasycené | 0,99 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 114 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 41,98 g |
| – cukry | 13,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250-300 g 250-300 g dýně Hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 275 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| kostka kostka droždí | Droždí pekařské lisované | |
| řapík řapík celeru | Celer bulva čerstvá | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| špetka špetka pálivé papriky | Paprika pálivá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| zeleninový vývar cca 1200 ml | Vývar zeleninový | |
| snítka snítka tymiánu (nemusí být) | Tymián sušený | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |