Nutriční hodnoty (Ricottové placičky s chorizem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 424 kJ / 2 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,25 g |
| Tuky | 81,79 g |
| – nasycené | 33,21 g |
| – nenasycené | 40,28 g |
| –– mononenasycené | 21,72 g |
| –– polynenasycené | 18,57 g |
| ––– omega 3 | 2,07 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 723 mg |
| Sodík | 4,82 g |
| Sůl | 7,84 g |
| Sacharidy | 269,73 g |
| – cukry | 28,33 g |
| ––– laktóza | 8,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky (+ mouku na vál) | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| kelímek kelímek kysané smetany (cca 190 g) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| asi 100 g 100 g na jemno nakrájeného choriza | Chorizo | 100 g |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| olej na smažení | Olej řepkový |