Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 061 kJ / 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,52 g |
| Tuky | 0,82 g |
| – nasycené | 0,17 g |
| – nenasycené | 0,41 g |
| –– mononenasycené | 0,12 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 53,50 g |
| – cukry | 44,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vývar (tolik, aby byla lehce ponořená pokrájená rajčata) | Vývar hovězí | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 5 5 větších rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 5 listů 5 listů čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1/2 1/2 bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| cca 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| sůl, pepř | Pepř černý |