Nutriční hodnoty (Houbový guláš s masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 4 290 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 81,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,24 g |
Tuky | 51,78 g |
– nasycené | 21,26 g |
– nenasycené | 25,70 g |
–– mononenasycené | 21,90 g |
–– polynenasycené | 3,81 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 29,04 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 892 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 33,39 g |
– cukry | 16,87 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300-350 g 300-350 g lesních hub (čerstvé nebo mražené) | Hřib čerstvý | 325 g |
400 g 400 g vepřového plece (vyzkoušeno i z hovězího a krůtího) | Vepřová plec | 400 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
40 g 40 g uzeného špeku | Špek | 40 g |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
pepř mletý dle chuti | Pepř černý mletý | |
drcený kmín dle chuti | Kmín mletý | |
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
40 g 40 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 40 g |
vývar dle potřeby, na podlití | Vývar hovězí |