Nutriční hodnoty (Vaječná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 653 kJ / 873 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,33 g |
| Tuky | 64,98 g |
| – nasycené | 35,58 g |
| – nenasycené | 24,13 g |
| –– mononenasycené | 21,27 g |
| –– polynenasycené | 2,86 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 2,19 g |
| Cholesterol | 671 mg |
| Sodík | 205 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 46,88 g |
| – cukry | 1,08 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 malý kousek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 kousek 1 kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 60 g 60 g hrubé krupice | Krupice pšeničná hrubá | 60 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| zeleninový vývar (dle potřeby) | Vývar zeleninový | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| 1 hrst 1 hrst petrželkové natě |