Svíčková z pomalého hrnce
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a chuťově dokonalé propojení omáčky.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,89 g |
Tuky | 64,60 g |
Vláknina | 26,88 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 3,13 g |
Sacharidy | 59,43 g |
Postup přípravy
ta zezlátne. Zalijeme octem a počkáme, až se vyvaří, vmícháme hořčici a podlijeme vývarem. Pokud máte mleté koření, vsypejte ho přímo do hrnce. Pokud máte kuličky, svažte je do plátýnka, abyste je potom nemuseli složitě lovit. Krok 4: Přivedeme k varu, vrátíme maso a zapneme na crockpotu režim ,,high"na cca 4 hod. Hotové maso vyndáme z omáčky, odstraníme koření. Omáčku rozmixujeme. Díky tomu a dostatku zeleniny už není třeba ji nějak zahušťovat. Krok 5: Nakonec už jen vmícháme smetanu na zjemnění. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glwG
Moje poznámka
Svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glwG
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 12 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
IKEA otevřela první restauraci mimo obchodní dům: Lidé se hrnou na švédské kuličky i vegetariánské hotdogy
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina ořechová bábovka
lenisek25 před 47 minutami
Sypaný jablkový koláč
Ivouska90 před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Zezik před 1 hodinou
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 1 hodinou
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 2 hodinami
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 3 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 3 hodinami
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 3 hodinami
Domácí vafle
Gita1 před 4 hodinami
Expres kuře na paprice
Spepik před 4 hodinami
Suroviny:
přední hovězí,
ghee,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
ocet rýžový,
hořčice,
vývar hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)