Nutriční hodnoty (Mrzák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 207 kJ / 2 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 64,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,40 g |
| Tuky | 18,26 g |
| – nasycené | 5,11 g |
| – nenasycené | 9,51 g |
| –– mononenasycené | 5,21 g |
| –– polynenasycené | 4,30 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 49,90 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 226 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 375,42 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 300 g 300 g pečeného vepřového masa (nebo uzeného) | Vepřová kýta | 300 g |
| 2 hrsti 2 hrsti škvarků | Škvarky | |
| 400 g 400 g hrubé pšeničné krupice | Krupice pšeničná hrubá | 400 g |
| 1 PL 1 PL majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 1 PL 1 PL sušené saturejky (nebo pokrájené natě) | Saturejka sušená | 15 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| 3 3 velké stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
| cca 250-300 ml cca 250-300 ml masového vývaru | Vývar masový | 275 ml |
| ( 2 2 vařené brambory) | ||
| sádlo na vymazání plechu | Sádlo vepřové |