Nutriční hodnoty (Dušičky – kosti svatých)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
| Energie | 10 229 kJ / 2 445 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,50 g |
| Tuky | 54,81 g |
| – nasycené | 22,94 g |
| – nenasycené | 23,88 g |
| –– mononenasycené | 16,20 g |
| –– polynenasycené | 7,68 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 761 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 406,63 g |
| – cukry | 65,24 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g proseté hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 40 g 40 g krupicového cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% |