Nutriční hodnoty (Květáková polévka s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 111 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 31,70 g |
– nasycené | 21,02 g |
– nenasycené | 10,18 g |
–– mononenasycené | 9,08 g |
–– polynenasycené | 1,10 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 3,65 g |
Cholesterol | 113 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 25,43 g |
– cukry | 9,23 g |
––– laktóza | 6,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
malý květák | Květák čerstvý | |
100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
cca litr litr zeleninového vývar | Vývar hovězí | |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
mletý kmín | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý |