Nutriční hodnoty ("Kroupoto" - kroupy s řepou (dýní))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 395 kJ / 2 007 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,16 g |
| Tuky | 10,87 g |
| – nasycené | 2,46 g |
| – nenasycené | 7,94 g |
| –– mononenasycené | 1,65 g |
| –– polynenasycené | 6,29 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 47,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 158 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 409,65 g |
| – cukry | 36,08 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g předem uvařených krup | Kroupy ječné | 500 g |
| 300 g 300 g uvařené červené řepy (nebo očištěná dýně) | Červená řepa čerstvá | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| bylinky podle chuti (tymián, šalvěj, oregano, libeček) | Petržel nať čerstvá | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce vývaru (pokud je třeba) | Vývar masový |