Nutriční hodnoty (Pečené brambory ve smetanovém pestu ze sušených rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 746 kJ / 1 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,72 g |
| Tuky | 100,85 g |
| – nasycené | 25,70 g |
| – nenasycené | 65,28 g |
| –– mononenasycené | 44,85 g |
| –– polynenasycené | 20,43 g |
| ––– omega 3 | 2,55 g |
| Vláknina | 23,83 g |
| Cholesterol | 67 mg |
| Sodík | 497 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 127,13 g |
| – cukry | 59,37 g |
| ––– laktóza | 6,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 brambor | Brambor zimní | 275 g |
| cca 5 5 žampionu | Žampion čerstvý | |
| 3 lžičky 3 lžičky rajčatového pesta | Pesto červené | |
| 120-150 ml 120-150 ml smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 135 ml |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| trošku trošku oleje | Olej řepkový | |
| 100 g 100 g sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | 100 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 50 ml 50 ml olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| 30 g 30 g piniových ořechů | Vlašské ořechy | 30 g |
| 50 g 50 g čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce parmazánu | Parmezán | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |