Nutriční hodnoty (Královské jablkové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 134 kJ / 3 856 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,48 g |
| Tuky | 21,33 g |
| – nasycené | 5,18 g |
| – nenasycené | 9,99 g |
| –– mononenasycené | 6,13 g |
| –– polynenasycené | 3,86 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 22,29 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 284 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 836,10 g |
| – cukry | 351,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 g 250 g Hery | Margarín | 250 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1500 g 1500 g jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
| 120 g 120 g cukru (dle kyselosti jablek) | Cukr bílý | 120 g |
| 3 3 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| rozinky | Rozinky | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| tuk (na vymazání plechu) | Margarín | |
| hrubá mouka (na vysypání plechu) | Mouka pšeničná hrubá |