Nutriční hodnoty (Linecký koláč s tvarohovo-ricottovým krémem, pečenými jablky a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 16 020 kJ / 3 829 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 148,90 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 95,75 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,15 g | 
| Tuky | 148,48 g | 
| – nasycené | 56,46 g | 
| – nenasycené | 75,61 g | 
| –– mononenasycené | 35,62 g | 
| –– polynenasycené | 40,00 g | 
| ––– omega 3 | 5,26 g | 
| Vláknina | 34,90 g | 
| Cholesterol | 1,23 g | 
| Sodík | 885 mg | 
| Sůl | 1,95 g | 
| Sacharidy | 456,77 g | 
| – cukry | 183,44 g | 
| ––– laktóza | 29,73 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky (hladká špaldová mouka) | Mouka pšeničná hladká | 300 g | 
| 2 ks 2 ks žloutků | Vaječný žloutek | 46 g | 
| 170 g 170 g másla (to prostě do lineckého těsta patří) | Těsto linecké | 170 g | 
| 70 g 70 g cukru (třtinového cukru) | Cukr bílý | 70 g | 
| nastrouhaná citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 500 g 500 g polotučného tvarohu (nízkotučného) | Tvaroh polotučný | 500 g | 
| 250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g | 
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g | 
| datlový sirup (množství dle chuti – ochutnejte krém, než do něj fouknete vajíčko) | Sirup datlový | |
| skořice dle chuti | Skořice ceylonská | |
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g | 
| 50 g 50 g vlašských ořechů (množství libovolné) | Vlašské ořechy | 50 g | 
| skořice a muškátový květ dle chuti | Muškát květ sušený | 
 
	