Nutriční hodnoty (Jablečný závin s chutí čokolády)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 273 kJ / 3 172 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,05 g |
Tuky | 88,52 g |
– nasycené | 12,50 g |
– nenasycené | 66,73 g |
–– mononenasycené | 45,34 g |
–– polynenasycené | 21,38 g |
––– omega 3 | 5,38 g |
Vláknina | 31,36 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 331 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 490,33 g |
– cukry | 137,26 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
60 ml 60 ml oleje | Olej řepkový | 60 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
na ochucení jsem přidala lžičku lžičku skořice | Skořice ceylonská | |
500 g 500 g nastrouhaných jablek (nemusíme loupat) | Jablko čerstvé | 500 g |
100 100 g skořicového cukru (100 g cukru jsem promíchala s 1/2 kl lžičky skořice) | Cukr skořicový | |
2 2 čokoládové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
1 1 rozšlehané vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |