Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Staročeská couračka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie2 945 kJ /
704 kcal
Bílkoviny18,30 g
– z toho živočišné bílkoviny5,90 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,40 g
Tuky38,17 g
– nasycené21,76 g
– nenasycené14,76 g
–– mononenasycené12,13 g
–– polynenasycené2,63 g
––– omega 30,23 g
Vláknina22,60 g
Cholesterol 86 mg
Sodík 4,10 g
Sůl10,20 g
Sacharidy61,70 g
– cukry33,30 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 500 g
200 ml 200 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 200 ml
100-150 g 100-150 g uzené slaniny (nebo špeku) Špek 125 g
3 3 středně velké brambory Brambor zimní 150 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 pikantní klobása (nemusí být) Klobása
2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru (podle kyselosti zelí) Cukr bílý 62.5 g
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
2 lžíce 2 lžíce máslové jíšky (nebo záklechtka) Jíška máslová 30 ml
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
1 lžička 1 lžička celého pepře Pepř černý 7 g
kmín (dle chuti) Kmín
sůl (dle potřeby) Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.