Nutriční hodnoty (Staročeská couračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 945 kJ / 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 38,17 g |
– nasycené | 21,76 g |
– nenasycené | 14,76 g |
–– mononenasycené | 12,13 g |
–– polynenasycené | 2,63 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 22,60 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,20 g |
Sacharidy | 61,70 g |
– cukry | 33,30 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
3 3 středně velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
2 2 –3 lžíce cukru (podle kyselosti zelí) | Cukr bílý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 100 –150 g uzené slaniny nebo špeku | Špek | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
máslová jíška (nebo záklechtka) | Jíška máslová | |
200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
pikantní klobása (nemusí být) | Klobása | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 lžička 1 lžička celého pepře | Pepř černý | 7 g |
sůl | Sůl mořská | |
kmín | Kmín |