Nutriční hodnoty (Gulášová polévka z václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 795 kJ / 1 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,55 g |
Tuky | 53,07 g |
– nasycené | 25,52 g |
– nenasycené | 26,29 g |
–– mononenasycené | 21,88 g |
–– polynenasycené | 4,42 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 31,71 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 126,51 g |
– cukry | 17,96 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g václavek (spařených a okapaných) | Václavka čerstvá | 300 g |
60 g 60 g uzeného špeku (nebo sádlo či olej) | Špek | 60 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
350 g 350 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 350 g |
4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
drcený kmín | Kmín mletý | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
cca 1,5 cca 1,5 l vývaru | Vývar hovězí |