Nutriční hodnoty (Gulášová polévka z václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 795 kJ / 1 146 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,55 g |
| Tuky | 53,07 g |
| – nasycené | 25,52 g |
| – nenasycené | 26,29 g |
| –– mononenasycené | 21,88 g |
| –– polynenasycené | 4,42 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 31,71 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 126,51 g |
| – cukry | 17,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g václavek (spařených a okapaných) | Václavka čerstvá | 300 g |
| 60 g 60 g uzeného špeku (nebo sádlo či olej) | Špek | 60 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 350 g 350 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| cca 1,5 cca 1,5 l vývaru | Vývar hovězí |