Nutriční hodnoty (Domácí jablečný závin s ořechy a javorovým sirupem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 846 kJ / 1 875 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,85 g |
| Tuky | 102,45 g |
| – nasycené | 25,73 g |
| – nenasycené | 72,17 g |
| –– mononenasycené | 47,72 g |
| –– polynenasycené | 24,45 g |
| ––– omega 3 | 1,91 g |
| Vláknina | 27,90 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 224 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 199,85 g |
| – cukry | 91,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 150 g 150 g tuku (máslo) | Margarín | 150 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 6 6 velkých jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| 1 hrst 1 hrst brusinek | Brusinky zavařené | |
| 2 hrsti 2 hrsti ořechů | Vlašské ořechy | |
| máslo na 2 prsty | Máslo kravské | |
| 1 1 karamelový cukr | Cukr bílý | |
| 1 1 citronový cukr | Cukr citronový | |
| javorový sirup | Sirup javorový | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |