Nutriční hodnoty (Dušené hlávkové zelí na slanině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 229 kJ / 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,98 g |
| Tuky | 1,72 g |
| – nasycené | 0,51 g |
| – nenasycené | 0,96 g |
| –– mononenasycené | 0,18 g |
| –– polynenasycené | 0,78 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 24,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 129 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
| – cukry | 19,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700-800 g 700-800 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 750 g |
| cca lžička lžička drceného kmínu, dle chuti | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 plnější lžíce jemně krájené uzené slaniny či špeku | Špek | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší oloupaná brambora (cca 150 g) | Brambor zimní | 50 g |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový |