Nutriční hodnoty (Bramborová nádivka dle Zdeňka Trošky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 673 kJ / 2 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 83,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 221,06 g |
– nasycené | 110,82 g |
– nenasycené | 104,45 g |
–– mononenasycené | 89,80 g |
–– polynenasycené | 14,65 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 6,33 g |
Sůl | 15,71 g |
Sacharidy | 101,40 g |
– cukry | 24,50 g |
––– laktóza | 19,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g oloupaných syrových brambor | Brambor zimní | 500 g |
200 g 200 g uzené slaniny nebo uzeného masa | Špek | 200 g |
2 hrsti 2 hrsti hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku, dle chuti | ||
300 g 300 g nastrouhaného tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
houby - libovolné množství různých druhů | Hřib čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |