Nutriční hodnoty (Bramborová nádivka dle Zdeňka Trošky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 673 kJ / 2 790 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 83,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 221,06 g |
| – nasycené | 110,82 g |
| – nenasycené | 104,45 g |
| –– mononenasycené | 89,80 g |
| –– polynenasycené | 14,65 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 579 mg |
| Sodík | 6,33 g |
| Sůl | 15,71 g |
| Sacharidy | 101,40 g |
| – cukry | 24,50 g |
| ––– laktóza | 19,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g oloupaných syrových brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 200 g 200 g uzené slaniny nebo uzeného masa | Špek | 200 g |
| 2 hrsti 2 hrsti hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku, dle chuti | ||
| 300 g 300 g nastrouhaného tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
| houby - libovolné množství různých druhů | Hřib čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |