Nutriční hodnoty (Jablečno-makový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 25 305 kJ / 6 048 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,25 g |
| Tuky | 314,08 g |
| – nasycené | 31,50 g |
| – nenasycené | 248,53 g |
| –– mononenasycené | 153,73 g |
| –– polynenasycené | 94,80 g |
| ––– omega 3 | 17,21 g |
| Vláknina | 57,50 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 763 mg |
| Sůl | 2,22 g |
| Sacharidy | 664,30 g |
| – cukry | 400,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská | |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 100 g 100 g krystalového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| čokoládová poleva | Čokoládová poleva |