Nutriční hodnoty (Směs na špagety s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 044 kJ / 1 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,79 g |
| Tuky | 107,40 g |
| – nasycené | 29,55 g |
| – nenasycené | 72,57 g |
| –– mononenasycené | 58,57 g |
| –– polynenasycené | 14,00 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 16,27 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 326 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 56,77 g |
| – cukry | 35,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g libovějšího mletého masa (nejlépe mix hovězího a vepřového) | Vepřový ořez | 500 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 větší žampiony (nemusí být) | Žampion čerstvý | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| 250 ml 250 ml rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 250 g |
| 200 ml 200 ml suchého červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 1 PL 1 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 PL 1 PL směsi koření na boloňské špagety (Koření Červenka) | Špagety pšeničné | |
| 1 PL 1 PL směsi koření Aglio olio e peperoncino (Koření Červenka) | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý barevný pepř | Pepř barevný |