Nutriční hodnoty (Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 6 558 kJ / 1 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 137,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,90 g |
Tuky | 83,21 g |
– nasycené | 32,39 g |
– nenasycené | 41,01 g |
–– mononenasycené | 33,16 g |
–– polynenasycené | 7,84 g |
––– omega 3 | 1,60 g |
Vláknina | 24,55 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 1,35 g |
Sůl | 3,15 g |
Sacharidy | 47,80 g |
– cukry | 21,20 g |
––– laktóza | 3,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
650-700 g 650-700 g telecího masa, například plec | Vepřová plec | 675 g |
150 g 150 g cibule | Cibule čerstvá | 150 g |
150 g 150 g očištěné mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
200 g 200 g očištěného celeru | Celer bulva čerstvá | 200 g |
50-60 g 50-60 g plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 55 g |
máslo + olej dle potřeby | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nové koření | Nové koření | |
120 ml 120 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 120 ml |
vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
hladká mouka nebo jíška | Mouka pšeničná hladká | |