Nutriční hodnoty (Krémový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 426 kJ / 4 165 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 58,73 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,73 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,00 g | 
| Tuky | 138,53 g | 
| – nasycené | 83,35 g | 
| – nenasycené | 49,28 g | 
| –– mononenasycené | 42,38 g | 
| –– polynenasycené | 6,90 g | 
| ––– omega 3 | 0,74 g | 
| Vláknina | 39,50 g | 
| Cholesterol | 642 mg | 
| Sodík | 146 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 651,10 g | 
| – cukry | 323,83 g | 
| ––– laktóza | 1,20 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 450 ml 450 ml polohrubé mouky (2 hrnky) | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g | 
| 120 ml 120 ml vody (1/2 hrnku) | Voda | 120 ml | 
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml | 
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g | 
| 1 lžička 1 lžička prášku na pečení | ||
| cca 1 kg 1 kg jablek (4-5 ks) | Jablko čerstvé | 1000 g | 
| 2 2 zakysané smetany (dohromady cca 400 ml) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 220 ml 220 ml cukru (1 hrnek) | Cukr bílý | 220 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 2 2 lehce navršené lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká |