Nutriční hodnoty (Krémový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 426 kJ / 4 165 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,00 g |
| Tuky | 138,53 g |
| – nasycené | 83,35 g |
| – nenasycené | 49,28 g |
| –– mononenasycené | 42,38 g |
| –– polynenasycené | 6,90 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 39,50 g |
| Cholesterol | 642 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 651,10 g |
| – cukry | 323,83 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 ml 450 ml polohrubé mouky (2 hrnky) | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 120 ml 120 ml vody (1/2 hrnku) | Voda | 120 ml |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku na pečení | ||
| cca 1 kg cca 1 kg jablek (4-5 ks) | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 2 2 zakysané smetany (dohromady cca 400 ml) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 220 ml 220 ml cukru (1 hrnek) | Cukr bílý | 220 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 lehce navršené lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká |