Nutriční hodnoty (Falešný guláš z pomalého hrnce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 766 kJ / 1 378 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 197,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 189,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,42 g |
| Tuky | 39,49 g |
| – nasycené | 12,36 g |
| – nenasycené | 19,12 g |
| –– mononenasycené | 14,59 g |
| –– polynenasycené | 4,53 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 23,68 g |
| Cholesterol | 384 mg |
| Sodík | 424 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 52,24 g |
| – cukry | 32,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřového karé | Vepřová kotleta bez kosti | 800 g |
| 3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 plné lžíce papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| ½ l žičky žičky kmínu | Kmín | |
| 1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 ½ l vývaru nebo vody s 2 gelovými bujony | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 1 1 menší kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 jarní cibulka - jen zelená část | Cibulka jarní čerstvá | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |