Nutriční hodnoty (Vaječná tlačenka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 64,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,80 g |
| Tuky | 110,80 g |
| – nasycené | 29,25 g |
| – nenasycené | 66,84 g |
| –– mononenasycené | 29,34 g |
| –– polynenasycené | 37,50 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 0,64 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 3,06 g |
| Sůl | 7,24 g |
| Sacharidy | 13,05 g |
| – cukry | 1,63 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g točeného salámu (nebo jiné aromatické uzeniny či jemné klobásy) | Měkký salám | 200 g |
| 1 1 sterilovaná zelenina Moravanka (nebo jiný druh) | Zelenina směs sterilovaná | |
| 3 lžíce 3 lžíce majonézy | Majonéza | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
| 5 5 uvařených vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1 1 želatina v prášku pro přípravu vaječné tlačenky (zn. Labeta nebo jiná) | Želatina vepřová | |
| 1 kostka 1 kostka hovězího bujonu | Bujón hovězí | 9 g |
| 350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| chilli omáčka | Chilli omáčka | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |