Nutriční hodnoty (Hovězí guláš se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 755 kJ / 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,68 g |
| Tuky | 7,21 g |
| – nasycené | 3,39 g |
| – nenasycené | 3,12 g |
| –– mononenasycené | 2,73 g |
| –– polynenasycené | 0,39 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 22,80 g |
| – cukry | 6,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
| 200 g 200 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 1 1 velká cibule (nebo dvě střední) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku (podle chuti) | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 1 plnější lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 1 1 rovná lžíce majoránky | Majoránka sušená | |
| olej (nebo sádlo) | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| vývar dle potřeby | Vývar masový | |
| jíška (nebo záklechtka dle potřeby) | Jíška máslová |