Nutriční hodnoty (Brambory v cibulovo-okurkové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 567 kJ / 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,48 g |
| Tuky | 11,44 g |
| – nasycené | 7,16 g |
| – nenasycené | 3,36 g |
| –– mononenasycené | 3,03 g |
| –– polynenasycené | 0,33 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 10,25 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 62 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 54,65 g |
| – cukry | 10,75 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 větších brambor | Brambor zimní | 275 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5-7 5-7 nakládaných okurek (podle velikosti a chuti) | Okurka polní zavařená | |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 2 2 rovné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| vařené vejce k podávání | Vejce slepičí |