Nutriční hodnoty (Terezčin makovec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 271 kJ / 3 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,75 g |
| Tuky | 104,86 g |
| – nasycené | 17,71 g |
| – nenasycené | 66,18 g |
| –– mononenasycené | 24,21 g |
| –– polynenasycené | 41,97 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 480 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 560,36 g |
| – cukry | 323,56 g |
| ––– laktóza | 7,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 máslo (hera) | Máslo kravské | 1 g |
| 30 dkg 30 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 300 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 15 dkg 15 dkg mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
| 30 dkg 30 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 150 ml 150 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 150 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |