Nutriční hodnoty (Pórková omáčka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 735 kJ / 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,15 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,77 g |
Tuky | 51,34 g |
– nasycené | 14,34 g |
– nenasycené | 34,96 g |
–– mononenasycené | 25,25 g |
–– polynenasycené | 9,71 g |
––– omega 3 | 2,85 g |
Vláknina | 4,07 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 34,36 g |
– cukry | 12,81 g |
––– laktóza | 7,26 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
25 g 25 g oleje | Olej řepkový | 25 ml |
25 g 25 g cibule | Cibule čerstvá | 25 g |
25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
300 ml 300 ml masového vývaru | Vývar masový | 300 ml |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
60 ml 60 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 60 ml |
10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
70 g 70 g pórku | Pórek čerstvý | 70 g |
7 g 7 g oleje (na osmahnutí pórku) | Olej řepkový | 7 ml |