Nutriční hodnoty (Pórková omáčka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 735 kJ / 654 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,77 g |
| Tuky | 51,34 g |
| – nasycené | 14,34 g |
| – nenasycené | 34,96 g |
| –– mononenasycené | 25,25 g |
| –– polynenasycené | 9,71 g |
| ––– omega 3 | 2,85 g |
| Vláknina | 4,07 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 34,36 g |
| – cukry | 12,81 g |
| ––– laktóza | 7,26 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 g 25 g oleje | Olej řepkový | 25 ml |
| 25 g 25 g cibule | Cibule čerstvá | 25 g |
| 25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 300 ml 300 ml masového vývaru | Vývar masový | 300 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 60 ml 60 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 60 ml |
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
| 70 g 70 g pórku | Pórek čerstvý | 70 g |
| 7 g 7 g oleje (na osmahnutí pórku) | Olej řepkový | 7 ml |