Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pórková omáčka II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie2 735 kJ /
654 kcal
Bílkoviny11,92 g
– z toho živočišné bílkoviny7,15 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,77 g
Tuky51,34 g
– nasycené14,34 g
– nenasycené34,96 g
–– mononenasycené25,25 g
–– polynenasycené9,71 g
––– omega 32,85 g
Vláknina4,07 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,16 g
Sacharidy34,36 g
– cukry12,81 g
––– laktóza7,26 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
25 g 25 g oleje Olej řepkový 25 ml
25 g 25 g cibule Cibule čerstvá 25 g
25 g 25 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 25 g
300 ml 300 ml masového vývaru Vývar masový 300 ml
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
60 ml 60 ml smetany na vaření 12% Smetana kravská sladká 12% 60 ml
10 g 10 g másla Máslo kravské 10 g
sůl podle potřeby Sůl mořská
70 g 70 g pórku Pórek čerstvý 70 g
7 g 7 g oleje (na osmahnutí pórku) Olej řepkový 7 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.