Florentýnky
Florentýnky jsou původně, jak už název napovídá, ze slunné Itálie, zabydlely se ale i u nás a díky své lahodné chuti jsou k dostání na pultech cukráren po celý rok. Vyzkoušejte si i vy jejich domácí přípravu, uvidíte, že je budete péct už napořád.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 237 kJ / 3 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,53 g |
Tuky | 190,77 g |
Vláknina | 27,68 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 468 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 353,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, másla, cukru, kakaa, soli, kůry a žloutku vypracujeme těsto. Uložíme asi na hodinu do chladu.
Krok 2: Na pomoučeném válu vyválíme plát silný asi 5 mm. Kulatým tvořítkem s vroubkovaným okrajem vypichujeme kroužky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: 20 g kandovaného ovoce nasekáme najemno a dáme stranou.
Krok 4: Svaříme smetanu s medem, máslem a cukrem.
Krok 5: Vmícháme větší kousky kandovaného ovoce, mandle a necháme zkaramelizovat. Pokud se stane, že je karamel řídký, můžeme přidat trochu mletých mandlí.
Krok 6: Kolečka potřeme rozšlehaným žloutkem, doprostřed posadíme kopeček mandlového karamelu a pečeme asi 12 minut na 180 °C.
Krok 7: Ještě horké florentýnky posypeme odloženým jemně nasekaným citronátem.
Zveřejněno 13. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Florentýnky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5kj
Moje poznámka
Florentýnky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5kj
Nejnovější recepty
Salát z černé čočky
Přidáno před 7 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno 21. 1. 2025 13:56
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno 21. 1. 2025 12:01
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno 21. 1. 2025 07:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánová bábovka
NikolaMia před 1 hodinou
Fazolková polévka se slaninou a klobásou
trdlo před 1 hodinou
Kuřecí kousky na paprikách
Amonis před 2 hodinami
Zeleninová směs v pikantní omáčce
Leoni před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
miroslavpokorny před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
MamkaTerka před 4 hodinami
Kávové muffinky
Ivca14 před 6 hodinami
Gnocchetti se smetanovou omáčkou a brokolicí
Ivca14 před 7 hodinami
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 17 hodinami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 17 hodinami
Tématické fráze:
florentýnky,
florentýnky recept,
recept na florentýnky,
florentky,
vánoční cukroví florentýnky,
florentýnky se smetanou,
florentinky,
cukroví florentýnky,
florentinky recept,
recept florentynky,
florentynka,
florentýnky cukroví,
florentky recept,
co je to citronát,
nejlepsi florentynky,
cukroví florentinky,
floretýnky,
florentky cukroví,
forentýnky,
florentynky hvězdičky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
žloutek,
kůra citronová,
sůl,
žloutek,
ovoce kandované,
smetana,
med,
máslo,
cukr krupice,
mandle
Komentáře (42)