Nutriční hodnoty (Tatarák Habunda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 304 kJ / 1 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 204,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 196,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,11 g |
| Tuky | 59,26 g |
| – nasycené | 13,85 g |
| – nenasycené | 34,48 g |
| –– mononenasycené | 26,38 g |
| –– polynenasycené | 8,11 g |
| ––– omega 3 | 1,25 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 1,44 g |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 11,35 g |
| Sacharidy | 35,58 g |
| – cukry | 9,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězí zadní kýty | Hovězí kýta | 800 g |
| 2 2 cibule (cca 150-200 g - na velmi jemno nakrájené) | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |
| 3-4 PL 3-4 PL (polévkové lžíce) plnotučné hořčice (záleží na hořčici a chuti) | Hořčice plnotučná | 52.5 g |
| 50 ml 50 ml sojovky (záleží dle chuti a použité sojovce) | Sójová omáčka Tamari | 50 ml |
| 50-70 ml 50-70 ml chilli omáčky Sriracha (ta od Vietnamců je nejlepší) | Chilli omáčka | 60 ml |
| sladká mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| mletý pepř (bílý je jemnější na chuť) | Pepř černý mletý | |
| chilli (já osobně používám mleté chilli TRINIDAD SCORPION BUTCH TAYLOR - a to cca 15-20 zrnek; pálivost 1 463 700 SHU) | Chilli paprička sušená | |
| na toto množství 1 větší stroužek stroužek česneku (stačí umlít s masem) | Česnek čerstvý |