Nutriční hodnoty (Tatarák Habunda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 6 304 kJ / 1 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 196,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,11 g |
Tuky | 59,26 g |
– nasycené | 13,85 g |
– nenasycené | 34,48 g |
–– mononenasycené | 26,38 g |
–– polynenasycené | 8,11 g |
––– omega 3 | 1,25 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 11,35 g |
Sacharidy | 35,58 g |
– cukry | 9,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g hovězí zadní kýty | Hovězí kýta | 800 g |
2 2 cibule (cca 150-200 g - na velmi jemno nakrájené) | Cibule čerstvá | 140 g |
5 5 žloutků | Vaječný žloutek | 115 g |
3-4 PL 3-4 PL (polévkové lžíce) plnotučné hořčice (záleží na hořčici a chuti) | Hořčice plnotučná | 52.5 g |
50 ml 50 ml sojovky (záleží dle chuti a použité sojovce) | Sójová omáčka Tamari | 50 ml |
50-70 ml 50-70 ml chilli omáčky Sriracha (ta od Vietnamců je nejlepší) | Chilli omáčka | 60 ml |
sladká mletá paprika | Paprika červená sušená | |
mletý pepř (bílý je jemnější na chuť) | Pepř černý mletý | |
chilli (já osobně používám mleté chilli TRINIDAD SCORPION BUTCH TAYLOR - a to cca 15-20 zrnek; pálivost 1 463 700 SHU) | Chilli paprička sušená | |
na toto množství 1 větší stroužek stroužek česneku (stačí umlít s masem) | Česnek čerstvý |