Předkrm z pečené červené řepy

K@tka Kuchař: K@tka

Doba přípravy: 1 h. 40 m. 4 porce Předkrmy 2 názory

Suroviny

4 menší červené řepy
10 snítek tymiánu
8 snítek rozmarýnu
1/2 palice česneku
3 menší pomeranče
60 g kozího sýra s ušlechtilou plísní (viz tipy a triky)
7 lžiček balsamica di modena
1 lžíce olivového oleje
2 hrsti mandlových lupínků
+ olivový olej na podávání
+ 4 hrsti rukoly na podávání
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte troubu na 200°C.

  2. Řepu pořádně omyjte kartáčkem, ale neloupejte.

  3. Připravte velký plát alobalu (nejlépe dvojitý), na který položíte dvě řepy obložené polovinou bylinek.

  4. Přidejte čtvrtinu oloupaných stroužků česneku, osolte a opepřete. Pořádně pokapejte lžící olivového oleje. Nakonec zakápněte 3 lžičkami balzamica a zabalte do velmi pevného balíčku.

  5. Vložte do vyhřáté trouby na 1 hodinu a 30 minut péct.

  6. Zatímco se řepa peče, nachystejte pomeranče. Ostrým nožem okrájejte kůru i s bílou částí, až zůstane jen šťavnatá dužina. Takto oloupaný pomeranč nakrájejte na tenká kolečka.

  7. Stejně tak nakrájejte i kozí sýr, tentokrát na půlkolečka.

  8. Na rozehřáté pánvi nasucho (tedy bez přidaného oleje) opražte plátky mandlí dozlatova. Jakmile je řepa upečená, nechte ji vychladnout a pomocí škrabky oloupejte slupku. Nakrájejte ji na tenká kolečka a můžete začít stavět věž tak, že na sebe navrstvíte vždy kolečko řepy a pomeranče střídavě s kozím sýrem.

  9. Na talíř rozložte pár lístků rukoly, na které přesuňte připravenou věž. Pokapejte ji jednou lžičkou balzamica i lžičkou olivového oleje. Posypte troškou mandlových lupínků a můžete podávat.

Poznámka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/predkrm-z-pecene-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Předkrm z pečené červené řepy

  • zizala zizala

    To budu muset vyzkoušet, pomeranč s řepou jsem ještě nekombinovala. Ale až na podzim, teď už mají pomeranče po sezóně a řepa vlastně taky. Tak počkám na novou sklizeň :-p:-p

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Kozi syr tomu dal urcite tu spravnou chut, dovedu si predstavit, moooc pekne!

    Odpovědět

Tématické fráze: sklizeň červené řepy lupínky z červené řepy cervena repa sklizen pečené lupínky z červené řepy cervena repa lupinky pečený červena repa jak se peče červená řepa červená řepa-sklizeň recept lupínky z červené řepy kdy sklidit červenou řepu pecene lupinky z repy lupínky z červené řepy v troubě pečena řepa s kozím sýrem a rukolou lupínky s červené řepy jak se peče řepa sklizeň řepy recepty lupínky z červené řepy peceni cervene repy pečená červená řepa recepty červená řepa pečená v troubě

Zapomněl/a jsem heslo