Nutriční hodnoty (Jahodový koláč kynutý)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 220 kJ / 6 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 114,40 g |
| Tuky | 262,48 g |
| – nasycené | 155,74 g |
| – nenasycené | 94,73 g |
| –– mononenasycené | 79,11 g |
| –– polynenasycené | 15,61 g |
| ––– omega 3 | 1,77 g |
| Vláknina | 31,68 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 397 mg |
| Sůl | 0,86 g |
| Sacharidy | 872,71 g |
| – cukry | 183,39 g |
| ––– laktóza | 21,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 kg 3/4 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1/4 litru 1/4 litru vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 polévkové lžíce cukru | Cukr bílý | |
| 1/2 1/2 kávové lžičky strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| 1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 4 4 polévkové lžíce dobrého oleje (para, olivový) | Olej řepkový | |
| 1/2 kostky 1/2 kostky rozpuštěného másla nebo Hery | Máslo kravské | 125 g |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 kg jahod pokrájených na plátky | Jahody čerstvé | |
| 25 dkg 25 dkg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky změklého másla (Hery) | Máslo kravské | 125 g |
| 10 dkg 10 dkg cukru | Cukr bílý | 100 g |