Celer v pivním těstíčku

mika59 Kuchařka: mika59

Zeleninová jídla 6 názorů

Suroviny

menší bulva celeru
100 ml piva
1 vejce
4-5 lžic hladké mouky
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
špetka pikantního koření
marináda:
4-5 lžic olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
sušené bylinky - dala jsem libeček
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný celer nakrájíme na 0,5-0,8 cm kolečka. Smícháme marinádu a celer marinujeme 1-1,5 hodiny. Smícháme pivo, žloutek, koření a nakonec přidáváme mouku. Z bílku ušleháme sníh a přidáme ho do těstíčka

  2. Z marinády přidáme zbývající olej. Moc ho není, celer částečně nasál. Umícháme polotekuté těstíčko. Plátky celeru lehce osušíme a namáčíme v těstíčku.

  3. Smažíme pozvolna v rozpáleném oleji z obou stran. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Poznámka

Plátky dělejte tenčí a nemusí se předvářet. Jsou lehce křupavé. Pokud budete dělat hrubší, doporučuji cca 3-4 minuty předvařit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 357 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celer v pivním těstíčku

Tématické fráze: celer recepty smažený celer v pivním těstíčku recept celer celer v těseíčku smažený celer v těstíčku celer v pikantnim testicku smažený celer v pivním těstíčku celer v pivním recepty celer v pikantním těstíčku uzené v pivním těstíčku

Zapomněl/a jsem heslo