Nutriční hodnoty (Směs z krůtích jater)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 329 kJ / 1 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 107,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,90 g |
| Tuky | 100,46 g |
| – nasycené | 46,87 g |
| – nenasycené | 47,57 g |
| –– mononenasycené | 38,71 g |
| –– polynenasycené | 8,85 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 18,08 g |
| Cholesterol | 2,52 g |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 5,05 g |
| Sacharidy | 28,15 g |
| – cukry | 12,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg krůtích jater | Játra krůtí | 500 g |
| 10 dkg 10 dkg anglické či jiné slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 25 dkg 25 dkg žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 6 6 sušených rajčat s kapary (italských) | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 1 1 větší špetku rozemnutého tymiánu nebo 4-5 větviček čerstvého | Tymián sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| pepř podle chuti - čerstvě mletý | Pepř černý | |
| olivový olej nebo sádlo | Olej olivový |