Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka vařená opačně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 078 kJ / 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,72 g |
| Tuky | 21,48 g |
| – nasycené | 12,75 g |
| – nenasycené | 8,20 g |
| –– mononenasycené | 3,92 g |
| –– polynenasycené | 4,28 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 34,05 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 82,93 g |
| – cukry | 24,98 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (zarovnané) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml |
| kmín | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bylinky (petrželka, pažitka, majoránka) | Petržel nať čerstvá | |
| plátek plátek másla (možno vynechat) | Máslo kravské |