Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka vařená opačně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 078 kJ / 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,72 g |
Tuky | 21,48 g |
– nasycené | 12,75 g |
– nenasycené | 8,20 g |
–– mononenasycené | 3,92 g |
–– polynenasycené | 4,28 g |
––– omega 3 | 0,56 g |
Vláknina | 34,05 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 174 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 82,93 g |
– cukry | 24,98 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 125 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (zarovnané) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml |
kmín | Kmín | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
bylinky (petrželka, pažitka, majoránka) | Petržel nať čerstvá | |
plátek plátek másla (možno vynechat) | Máslo kravské |