Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka vařená opačně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 078 kJ /
736 kcal
Bílkoviny37,79 g
– z toho živočišné bílkoviny10,07 g
– z toho rostlinné bílkoviny27,72 g
Tuky21,48 g
– nasycené12,75 g
– nenasycené8,20 g
–– mononenasycené3,92 g
–– polynenasycené4,28 g
––– omega 30,56 g
Vláknina34,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy82,93 g
– cukry24,98 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 brokolice Brokolice čerstvá 250 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1/2 1/2 pórku Pórek čerstvý
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
1/2 1/2 kedlubny Kedluben čerstvý 90 g
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku mraženého hrášku Hrášek zelený mražený 125 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (zarovnané) Mouka pšeničná hladká 20 g
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) Vývar masový 1500 ml
kmín Kmín
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
bylinky (petrželka, pažitka, majoránka) Petržel nať čerstvá
plátek plátek másla (možno vynechat) Máslo kravské

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.