Nutriční hodnoty (Babiččino jarní dušené kuře)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 749 kJ / 1 135 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,90 g |
| Tuky | 27,42 g |
| – nasycené | 4,85 g |
| – nenasycené | 21,64 g |
| –– mononenasycené | 17,06 g |
| –– polynenasycené | 4,58 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 31,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,26 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 140,93 g |
| – cukry | 33,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mletého kmínu | Kmín mletý | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mořské soli | Sůl mořská | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| 4 ks 4 ks kuřecího stehna nebo čtvrtky | Kuře stehno s kůží | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 ks 2 ks pórku | Pórek čerstvý | 600 g |
| 2 ks 2 ks velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 ks 2 ks řapíkatý celer | Celer řapíkatý | |
| 350 g 350 g malých brambor | Brambor zimní | 350 g |
| 2 snítka 2 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 4 ks 4 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 4 snítka 4 snítka čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 250 ml 250 ml suchého bílého vina | Víno bílé suché | 250 ml |
| 250 ml 250 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
| 1 hrst 1 hrst hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá |