Nutriční hodnoty (Brambory s vejci v hořčičné omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 5 891 kJ / 1 408 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 57,45 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,45 g | 
| Tuky | 73,09 g | 
| – nasycené | 26,91 g | 
| – nenasycené | 34,89 g | 
| –– mononenasycené | 27,56 g | 
| –– polynenasycené | 7,33 g | 
| ––– omega 3 | 1,01 g | 
| Vláknina | 17,57 g | 
| Cholesterol | 1,25 g | 
| Sodík | 1,01 g | 
| Sůl | 2,25 g | 
| Sacharidy | 122,48 g | 
| – cukry | 14,16 g | 
| ––– laktóza | 3,96 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g | 
| 4-5 4-5 vajec (uvařených natvrdo) | Vejce slepičí | 315 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (vrchovaté) | Mouka pšeničná hladká | 20 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 30 g | 
| 1 lžička 1 lžička pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 5 g | 
| 500-600 ml 500-600 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 550 ml | 
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cukr | Cukr bílý |