Nutriční hodnoty (Rizoto z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 548 kJ / 2 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,17 g |
| Tuky | 22,70 g |
| – nasycené | 13,52 g |
| – nenasycené | 8,02 g |
| –– mononenasycené | 4,29 g |
| –– polynenasycené | 3,73 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 23,64 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 445,12 g |
| – cukry | 25,31 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší červená řepa nebo 2 menší | Červená řepa čerstvá | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 dl 1 dl suchého červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 500 g 500 g rýže arborio | Rýže bílá | 500 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 50 g 50 g tymiánu | Tymián sušený | 50 g |
| parmazán | Parmezán | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |